lördag 14 februari 2009

I dag är det en ny dag

Hej på er goa människor!

Tänk när man vaknar på morgonen och allt känns mycket lättare...visst är det härligt. Jag är fortfarande arg men nu vet jag vad jag ska göra. Det är så mycket som hänt på skolan på sista tiden, inte med mina barn. Men det spelar ingen roll jag engagerar mig lika mycket för det. Att vissa barn ska komma undan med att slå någon eller att få säga något som sårar är inte acceptabelt!!! Jag tycker att ALLA ska reagera är det för mycket begärt? Nej nu börjar jag igen...

Något som verkligen värmde i går är ett litet paket jag fick. En försenad födelsedagspresent av goa vännen Jeanette, Hur glad blir man inte då. När jag vaknade i morse gick jag genast för att se på tavlan där den står i ett av favorit skåpen bland alla fina spets lakan.
En värme sprider sig genom mig, tänk vilka vänner man har fått av den här blogg resan! Ni är helt underbara!!! Tänk att denna vackra tavla har hon gjort alldeles själv till lilla mig, min duktiga vän!

Nu ska jag i väg till butiken, kanske ser jag just dig där!

Ps...stå på er alla där ute, både för era barn och er själva!!! Det är ni värda!

Kram AnnaVisst är den helt sagolikt vacker!

23 kommentarer:

Martina sa...

Så skönt att det känns lättare idag!

Jag vill önska dig en skön Alla Hjärtans Dag!

Martina

Willewira sa...

Glad att solen skiner på dig idag! I hjärta och i Sinne!

Här lyser solen ute i snön också - hoppas den gör det hos dig med...

Hjärtekram!!
Willewira

Anonym sa...

Superfin tavla. Hon är duktig Jeanette!

Ha det bäst

Kram Lena

lottens vita och gröna sa...

oh anna, jag blir med arg, upprörd och alladels rabiat när sånt händer med barnen...det är klart att vi vuxna måste reagera, vem ska annars göra det?! min dotter som nu är 10 har fått utstå mycket genom åren, hon är en kvat tjej med åsikter och som vissa retar sig otroligt på att hon vågar säga ifrån när nån är dum, då får hon också såna puckade kommentarer att har hon i i leken gett sig så får hon leken tåla, vadå lek, hon har stått upp för nån annan...och sen är det hon som får nyp av pedagogerna när hon påtalar vad som skett...en lärare sa en gång när ett killgäng var vidriga mot henne och sa att så brukar killar vara och bete sig när dom är kära...stackars kvinna vilken åsikt, är det ok att vara elak då! nu går visst jag igång med, hihi!
grattis i efterskott goa anna, vilken ljuvlig gåva du fått av jeanette!ha en underbar hjärtans dag med de dina! varmkram lotten

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Så skönt att det känns lättare idag..hos oss får inga barn slås det blir direkt polisanmälan.
Ha nu en skön dag med dina nära och kära/Kram

Irene

Lantligt i stan sa...

Det är helt oacceptabelt att slå eller kränka andra! Hoppas allt ordnar upp sig. Tråkigt är det i alla fall att det ska behöva hända.
Din tavla är verkligen fin, vilken födelsedagspresent!
Ha en trevlig alla hjärtans dag!
Kram Anki

Unknown sa...

Jättefin pressent du fick! Jag håller med dig, vi vuxna måste säga ifrån, vem ska annars göra det... Ha en fortsatt bra Alla hjärtans dag! Lenita

marianaskeramik sa...

jag håller definitivt med dig! har haft åtskilliga problem med en pojk i min sons klass.
så många blir lidande och alla verkar bara sucka....! inklusive hans föräldrar när jag pratat med dom! helt otroligt inget blir väl bättre för någon att agera genom att sucka och hoppas att problemet försvinner av sig själv
ha de bra
marianaskeramik

Anonym sa...

Men vilken fin tavla,förstår du tittar på den då och då
kram lolla

Inspiration i vitt sa...

Hej Anna, förstår att du känner dig upprörd, vilken tur att du reagerar även om det inte är dina barn som råkat illa ut,.
Jag tycker det är bra gjort att visa att man inte accepterar vad som helst. Man får faktiskt inte bete sig hur som helst fast man är barn.
Underbar tavla hon gjort till dig, vad duktig hon är Jeanette.
Kram på dig och du!
Bilderna var bara så vackra, tycker egentligen att alla bilder skulle vara med.
Kram på dig/Ingela.

Liten Bod sa...

Bra rutet! Tyvärr är man ju inte så kaxig själv jämt, när man skulle vilja ställa sig upp och huta åt både barn och föräldrar. Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn, det tror jag stenhårt på! Alla måste bry sig. Kram, Tina

HAGENS VITA VARDAG sa...

Hej Anna,
Har läst dina senaste inlägg, skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här ämnet..
Det finns fantastiska föräldrar och vuxna som väljer att se och ta tag i problem som uppstår, faktiskt de flesta men så finns det en liten klick som aldrig någonsin kommer att agera utanför sitt eget "äggskal". Som aldrig kommer se fel och brister hos sig själva, thats life. Svaga, egoistiska, blåsta, I don't know?
Hur som helst landar det på barnen till sist...
Stå på dig.

Du har bara världens underbaraste Country House, har varit hos dig idag igen och jag blir som vanligt helt salig!

Kraaam Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin tavla du har fått. Skönt att det känns lit bättre. Tycker att det är bra att du agerar, annars kanske det inte händer något.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Jag gör sällan några inlägg, tittar mest på de fina bilderna! Men nu kände jag att jag måste skriva något angående barnen och skolan. Framförallt kommentera det att barn ska "tuffa till sig". Min son, en riktig mjukiskille som mest lekte med flickor på dagis, avskydde stökiga o bråkiga barn började i skolan och fick då höra av personal att han skulle "tuffa till sig lite". Detta har nu lett till att jag varje vecka får sitta på möten, får samtal från skola och andra föräldrar om att min son slåss! Jag har aldrig sett honom slåss, det känns som om de pratar om någon annan pojk... Nu är det helt plötsligt fel på mig och min uppfostran eftersom de säger att han slåss. Men det var ju personal, lärare, vuxna på skolan som uppmuntrade honom till att försvara sig! Så nu sitter jag här, med en pojk som mår dåligt eftersom han inte vill slåss, vet att det är fel men är totalt förvirrad.

Myrrabutiken sa...

Ja jag håller med dig helt och fullt, skönt att det känns bättre nu ialla fall! Ha en fin vecka och lycka till med försäljningen/Jenny

Ingis sa...

Föstår att du fortfarande är arg men också bra att det känns bättre. Längtar till din butik och snart hoppas jag att jag kan åka iväg.
En jättefin tavla./Kram Ingis

Loppis Lycka sa...

Jag håller med dig! Vi föräldrar måste stå på oss, reagera mera!

Tavla var jätte fin.

Kram Josefine

Anonym sa...

Du är utmanad... se min blogg!!

Anonym sa...

Hejsan!! Jag är en flitig bloggläsare hos dig. Ville bara dela med mig av ett tips om en supermysig liten butik i skåne. www.hemmahosemla.se man kan även handla där. Jag köpte gamla klädnypor , undrebara tvålar och doftpåsar sist. Blev supernöjd och man fick det så fint inslaget. Bara ett litet tips!! Tack för en fin blogg

Evas Paradis sa...

Hej Anna
Vilken ljuvlig tavla du fått ...
Stackars barn säger jag bara ... men värst är väl ändå när vuxna inte tar sitt ansvar och säger ifrån. Barn är ju ändå bara barn och det är ju vi vuxna som måste visa när något är fel.
Stå på dig bara ...
Jag är tillbaka här i bloggvärlden nu efter en stunds paus ...
Kram
/Eva

Interiörboden sa...

Hej!

Vilken underbar present du har fått av din vän!
Helt otroligt vacker.... :)

Ha en jätte bra dag.
Kram Sandra

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken fin present!!!

Hoppas att allt är bra med er och att det ordnat upp sig!!!:)
Kramar i massor!

Charmingdesigns sa...

I love your blog!! Laurie