fredag 13 februari 2009

I morgon blir en bättre dag!

I dag vill jag bara SKRIKA! Har ni någon gång känt en värk i hjärtat som bara växer och växer. Klart ni har, det har nog alla. Det kallas ångest. I dag är jag ARG, arg på det här samhället som säger åt våra barn att tuffa till sig lite och för vissa mycket. De barn som kanske inte syns så mycket och inte gör väsen av sig utan bara är där och försöker göra alla till lags och bara få vara en individ som accepteras. Glåpord kastas och det tysta barnet suger åt sig och tar åt sig vart enda ord.
-Men du tuffa till dig du bara för det är så här det ser ut förstår du. Eller -Men det där barnet som säger elaka saker bär inte jag ansvar för vänd dig till någon annan så löser det sig säkert.
Men oj då blir någon slagen på skolan -Ja men vet du det är synd om det barnet som slår. Ja men hjälp det barnet då, vill jag bara skrika!!! Men ska det tysta barnet bara ta emot då eller? Jag förstår inte? VEM SKA STÅ UPP FÖR BARNEN I SAMHÄLLET? Är det inte vi vuxna som ska tillsammans med gemensam kraft se till att alla barn får en trygg skolgång? Är inte barnen vår stora kärlek och vår framtid?

I dag är jag arg, Idag har jag ångest. Ångest för att jag inte agerar mer, men snart spricker jag.

I morgon känns säkert allt bättre! Nu ska jag ta mina stora kärlekar, mina barn och krama dem hårt och länge!

Anna

10 kommentarer:

Willewira sa...

Jag vet inte vad som utlöst dina känslor, men jag känner med dig.
Väldigt mycket!!!

Samma tankar och känslor kommer och går ofta hos oss.
Men kanske är det så att vi måste våga stå upp mer för det som är rätt, det som är gott... och framför allt för de barn som är utsatta.

Jag sänder dig en kram och uppmuntran att inte ge upp. Som du säger... imorgon är en bättre dag.
Och i morgon är en ny chans för oss att göra det rätta och se vad som behöver göras.

Önskar dig och familjen allt gott!!
Många kramar
Willewira

Anonym sa...

Men lilla goa Anna!

Jag riktigt känner din ångest och vrede.

Vilken skitskola som säger så!!!!!!

Det är bara inte värt för det barnet att gå kvar där om det inte fungerar. Du måste vara rösten för det barnet om ingen annan fattar.....

Guuud nu vill jag med bara skrika

Tänker på dig

Kraaaam

Ingis sa...

Ja jag blir så arg jag med så jag får inte ens ner i ord vad jag känner. Men imorgon kanske det blir bättre.........inte kanske det ska./Alla hjärtans kram på dig/Ingis

Moster sa...

Jag kan ju inte annat än att säga att jag känner samma sak. Jag har visseligen mina barn i en skola i Finland men jag tror att likheterna är stora.
Min son har blivit mobbad sedan ettan och det är flera år sedan. Hur man än tar upp sakerna på möten så vänder de allting så att det i alla fall var hans fel. Det månaderna har varit bättre men nu har en lärare börjat mobba honom i stället vilket lädde till att vissa elever också tog tillfället i akt. VAD GÖR MAN DÅ. Han har nu endast någon månad kvar tills han byter skola och vi vet inte ens om det är lönt att göra en alltför stor sak av det hela. men man blir ju så ARG och inte är det bättre i morgon heller det vet jag.
Kram Moster

corrina sa...

Jag vet hur det käns med ångesten när någon är elak mot ens barn och folk som ser på, som blundar. Man kämpar i det tysta för att ens barn skall känna sig trygga och sedda av både andra barn och framförallt vuxna som är med dem under dagarna.De drabbade barnen skall inte flytta på sig utan kräv samtal med personal/skola/dagis och föräldrarna till de barn som är orsaken (även de barnen skall vara med ) men dina skall inte vara med, ge dig inte. Jag har varit där, oj vad man lider med sina små oavsett ålder.

Jema Rose sa...

Usch, fy vad tråkigt & ledsamt..!

: (

STOR kram till dig.

Jenny

<3 <3 <3

Nettan sa...

Förstår dig fullkomligt !!
Hur vore det om vuxna tog vårt ansvar, är de inte VI som ska se till att ALLA barn har det BRA !!
Mobbad som mobbare..

Var själv mobbad fr. 4 till 9 klass för mitt " röda " hår =0(, var alltid den där tysta som höll sig i bakgrunden & aldrig sa något.
Tills ett " kvartsamtal " i skolan när min lärare Alf sa, var klappar du inte bara till & du, det gjorde jag....f~n va gött det kändes !
Till vårt 10 års Jubileum kom min " mobbare " fram & sa F´låt ;0)...men det satt långt inne.
Kunde stolt vända honom ryggen =0).

Hoppas det känns bättre idag...
& du vänd inte kinden till, du kommer ångra dig, jag LOVAR !!

Ha en mysig Alla ♥ Dag med de dina..
Kram Nettan

Nettan sa...

... VARFÖR klappar du inte bara till ;0)... " ska det va "
Kram ( igen ) Nettan

Stygn med stil sa...

hej! ja du jag känner helt med dig.. man vet inte vart världen håller på o ta vägen nu för tiden!

A-M blev nöjd med slöjan som tur va. Eller jag tror det, snabblev var det på den med hhi.
DU behöver igen superb o nogrann sömmerska?? jag håller på o blir tokig av att gå här hemma. Jag vet snart varken ut eller in. det enda jag kan göra i princip är att sy sy sy sy och åter sy... Var in hos dig i ons men du va nog inte där då.. Älskar sia poslinet, har mjölk kannan men måste nog inhandla thekopparna när jag får råd. kommer på ons igen o lev en ängel till Jessica.. Må så gott. Massor av kramar Therese

Stygn med stil sa...

hej! ja du jag känner helt med dig.. man vet inte vart världen håller på o ta vägen nu för tiden!

A-M blev nöjd med slöjan som tur va. Eller jag tror det, snabblev var det på den med hhi.
DU behöver igen superb o nogrann sömerska?? jag hålle rpå o blir tokig av att gå här hemma. Jag vet snart inte varken ut eller in. det enda jag kan göra i princip är att sy sy sy sy och åter sy... Var in hos dig i ons men du va nog inte där då.. Älskar sia poslinet, har mjöljkannan men måste nog inhandla thekopparna när jag får råd. kommer på ons igen o lev en ängel till Jessica.. Må så gott. Massor av kramar Therese