söndag 16 mars 2008

Loppis & färg

Go kväll i stugorna!

I dag har vi jobbat med vår övervåning, men jisses vilken tid det tar!
Jag svängde förbi färghandeln och på vägen blev det förstås lite loppis och blomsterbutiker.

Vet ni egentligen hur mycket olika vita nyanser det finns, det är inte lätt att välja rätt vit. Jag gick på magkänslan och tog den vitaste precis som vi gjort i de andra rummen. Det blir väldigt vitt men det är liksom vi på något sätt. Även fast jag gillar de andra vita nyanserna så dras jag till den vitaste ändå.

På loppisen hittade jag en gipstavla som var infälld i en ekram, jätte läcker. Tänkte förstås direkt att den måste ju bara målas och sagt och gjort så blev det.
Jag hittade även en vit piedestal, en liten gipstavla och ett gulligt bokstöd.
På blombutiken blev det ett olivträd till och en lavendel på stam. Jag gillade färgen på lavendeln inne i mitt kök, det är en väldigt snygg färg att ha mot vitt.

Har ni sett att de gulliga tjejerna från bloggarna "Lönnegårds Anna" och "Under en vind" har ordnat en bloggträff. Jag har givetvis anmält mitt intresse så nu får man hoppas på en plats bara. Det är en bit att åka för mig men det är det värt, kolla in programmet de har gjort. Ojoj det blir en perfekt träff tror jag!

Kramar Anna


Här står fynden samlade. Visst är lavendelträdet fint?!?


Den var lite speciell för det står en skrift på baksidan. Den har någon här i Sverige fått från ett barnhem i Polen som tack för hjälpen. Min man är från Polen därför kunde han läsa det för mig när jag kom hem med den. Lite kul att ha lite historia bakom ett föremål man hittat, även om det inte var mycket.


Gulligt bokstöd.


Den här gick jag förbi jätte många gånger men jag kunde inte lämna den där. Den fick följa med hem...många suckar blev den när min man såg den. Men när den målats vit började han mjukna och nu gillar han den, jippey!

Den blev bara så läcker, nu ska den få en fin plats att pryda.

19 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

oj så fint du visar, et är verkligen inte lätt med att välj vitfärg...bloggträffen skulle vara urkul men jag har ju en bebis så det är ju inte såååå lämpligt..men kanskekommer här en träff på lite närmare håll, hoppas! kram lotten

Solsjö - Under en vind sa...

Hej vännen!! Tack för rara ord! Ditt mail är mottaget, svar och bokningsbekräfelse kommer om några dagar!

VIlka fina fynd du gjort!!

Hoppas att du haft en skön helg! Förstår att ni njuter av att ha mannen/pappa hemma igen! Här sticker nog sambon iväg snart igen....Det är alltid mer resor på våren....

Här har dotterns rum idag tapetserats klart...LYCKA!!!

Vi hörs av! Kram till dig!

sommar-rummet sa...

Men va mycke fina fynd du har gjort, gillade skarpt den som va i ek innan du måla. Visst är det svårt med nyanser, stod just i valet o kvalet nu när jag måla, men det blev rent vitt. Nu när jag försöker "få till det" med alla detaljer så är det som om allt lyfts fram av det vita... Ha en bra vecka! På återseende! KRAMAR från mig!

Lönnergårds Anna sa...

Hej!

Va gullig du är :-)

Visst kommer det att bli en toppen dag, jag är så loppisladdad!!!
Du har redan gjort fina fynd ser jag.
Var hos Malin i går och förlustade mej.800 fattigare men 1000 gånger lyckligare kom jag hem ;-)

Kramar Anna

hemtrevnad marie sa...

Så många fina loppisfynd!!!
Häromkring finns inte en enda loppis öppen så här års!!! I en radie på 5 mil!!!
Inget vidare när man är loppissugen så man storknar!!!
Inte blir det bättre när man ser allt fint ni andra köpt!! SUCK!!
Ha det gott, Marie

Lilla Trollbacken sa...

Hallå Anna!
Jag var på loppis också och såg denna tavla, men jag tvekade, vet inte varför, men den blev ju jättefin. Själv kom jag hem med en bok från 1882 för fem kronor. Är på jakt efter en gammal knoppbräda, helst rätt lång. Om du får nys på någon kan du väl hojta!
Kram
Gabrielle

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vilka fynd,jag blir avis på dig,vill ha allt.
Kram/Irene

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Vilka fina saker du hittade, jag gillade speciellt tavlan med den infällda gipsfiguren som du målade vit, så vacker.
Kram Annika

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men hoppsan ,,,vad mycke jag missat...*LER*

Vilka loppisfynd.Å du gör underverk med penseln som vanligt....ååå njuter....

kram Pernilla

Anonym sa...

Vilket vackert bokstöd. Sammlar på dom nämligen, och lavendelträdet var väl fint. Satte en lavendelhäck vid grusgången förra året. Det doftar sååå ljuvligt.Hoppas den tagit sig.
Lotta

lottens vita och gröna sa...

hej anna! jag har en utmaning till dig, kolla min blogg! anta den om du har tid och lust! kram lotten

Ängladröm sa...

Hej, vilken fin tavla. Den blev väldigt fin när du målade den. Lavendelträdet var också fint, såg en annons från en lokal blomsterhandel som sålde dessa träd och tänkte svänga förbi och inhandla ett. Egentligen är alla småträd och blommor på stam såååå vackra. Kram Catharina

Zizzi sa...

Tavlan blev mycket finare med vit färg!
Jag har just nu en tävling på min blogg, titta gärna in till den. Kram cissi

Service Care sa...

Hej hej

Var in i butiken och hämtade min stjärnlampa. Så fin..Tack!

Solsjö - Under en vind sa...

Hej vännen!!!

Idag har du gjort mig mycket glad och lycklig!! Så fin lampfoten är! Nu står den placerad i köksfönstret och jag bara myser! Ska nog hitta en annan skärm till den sen, men en jag hade fick vara på så länge! Utöver ditt paket fick jag ett ifrån Lina som har bloggen Mitt Lusthus och nya numret av Vakre hjem! Sån lycka borde man alltid få uppleva då postbilen kommer...hi hi! Men hur bär jag mig åt för att betala...maila mig alla uppgifter jag behöver, hittade inget i paketet om det!
Vad kul att din kollega kommer med på träffen, hon mailade mig igår! Då slipper du ju dessutom åka ensam många mil! En tjej från Norrköping har också anmält sig...lista på alla deltagare får ni sen!
I eftermiddag har jag klippt topparna hos frissan...lite shopping blev det också...mest en massa mat inför helgen, men också lite nya förvaringssaker till dotterns rum. korgar, hattaskar och väskor...
Ha en riktigt skön kväll! Kramar i stora lass!

Lönnergårds Anna sa...

Pussgurka!!

Va glad jag blev när jag knallade in på posten och dom sa att jag hade fått ett paket i dag :-))))

Ååååå va fina sakerna är och lampan är ju mer än underbar.
Ska ta kort på detta och lägga ut sen, just nu har jag problem med att lägga ut bilder, det bara snurrar och sen står det fel på sidan ????
Ska lösa detta.
Vad kul det ska bli att träffas!!

Nu har jag sytt en liten tyllkjol till Malin som hon ska hänga utanför sin butik. Galningen hade tänkt hänga ut sin Noa Noa kjol så jag erbjöd mej raskt att sy en ny till henne i utbyte mot Noan.
Smart :-)

Nu ska jag visa runt min nya fina lampa husets alla rum och fråga honom var han kan tänka sej stå...
Måste bara fixa en hatt till honom ;-)

Många långa kramar Anna

Lina sa...

Hej! Läste att du också anmält dig till bloggträffen! Skall bli roligt att få träffa alla i bloggvärlden! Längtar redan efter det! Skall bli så spännande!!

sommar-rummet sa...

Hej Anna! Vill önska dig o de dina en trevlig påskhelg! KRAMAR från mig

Tina sa...

Hej Anna. Sara berättade att du hade anmält dig till träffen den 27:e. Jag är också anmäld och undrar nu om vi kan samåka från Västerås. Hör av dig. Kram Tina